Åbyhøjkoret
Åbyhøjkoret er et kor på omkring 20 m/k sangere der har eksisteret siden september 2007. Vi arbejder med et bredt og varieret repertoire inden for den klassiske vokalmusik.
Primært a cappella men også sange og værker med instrumentledsagelse.

Vores vision er klar:

Musikalske ambitioner der går hånd i hånd med en høj prioritering af det sociale i koret med en åben tilgang til vokalmusik og opførelsen heraf. Klassisk vokalmusik er for alle, og vi synger gerne både i kirken og i Kvickly, og forsøger hver gang at give vores publikum en musikalsk oplevelse.

Vi øver hver mandag aften i salen på åbyhøj Bibliotek fra kl.19-21, og har omkring 3-4 koncerter om året. Vi optager løbende nye sangere, så kontakt os endelig hvis du er interesseret i at være med i koret.

Nye sangere: se info her

Kimen til åbyhøjkoret blev lagt ved en vejfest på Johannes Ewalds vej i åbyhøj. Her besluttede en flok af os gode naboer at samle et kor. Vi fik Jette Dahl som korleder og fandt flere i åbyhøj der gerne ville være med i koret. Hurtigt havde vi samlet et helt kor og oprettede os som en frivillig forening.

Efter vi havde sunget sammen et års tid, begyndte vi at synge for andre, og vi har efterhånden været vidt omkring: julekoncerter i Åbyhøj kirke, julestemningssang i Kvickly og fødselsdagssang på Åby bibliotek.
Vi har også været udenbys, da vi sang det flotte værk "Messe Basse" sammen med Langå Koret i Ørum kirke ved Randers.
Samme værk opførte vi igen, denne gang i Åbyhøj Kirke og sammen med Viby Koret.

Vi har blandt større værker opført 2 koncerter med "Elverskud" af Niels W Gade. Det var vores første koncert med orkester. Koncerterne opførtes med Lystrupkoret, Hinnerupkoret, Vibykoret og Aarhus amatørsymfoniorkester i henholdsvis Hadsten Kulturhus 5.maj og i Rådhushallen i Aarhus 6.maj 2013.unique visits